abc van den bezielden artiest

Wie speelde mee op ‘iet me ziel’? 

+ Christine Achten Fluitiste, zowel in klassieke wereld (fluitenkwartet Pamina) als in folky middens (oa het Brabants Volksorkest). Houdt ook van het hakkebord en zijn hamertjes. Studeerde musicologie in Leuven en later in het Lemmens. Geeft les aan de academie van Oud-Heverlee.

+ Herman Acke opereert al 20 jaar vanuit Leuven als gitarist en songwriter bij bands als Spencer the Rover, Trezmil, Jonas Winterland en in soloprojecten. Leuven is voor Herman woonplaats en bron van inspiratie.

+ Andries Baele genoot opleidingen klassieke viool en jazzviool aan de hogescholen van Gent en Leuven. Hij treedt in de voetsporen van Stéphane Grappelli, Didier Lockwood en Marc O’Connor met zijn bands The RoseRoomSwing,Masala en Les Yeux Bleus Live. Treedt ook op als solist.

+ Big Bill is de artiestennaam van Armand Hombroeckx, Leuvenaar in hart en nieren. Maakte zichzelf onsterfelijk met Ene me hesp uit 1974. Bluesman die Leuven altijd als inspiratiebron voor zijn werk gebruikte, zoals in de songs Kroegen van d’aa met en in Stoase blues. Peetvader van de Leuvense muziekscene.

+ Laurens Billiet werd geboren in Leuven, groeide op in Haasrode, ging naar de muziekschool van Oud-Heverlee en woont nu in Kessel-Lo. Speelde al met Kommil Foo, Hadise en Luna Twist. Achter de drums bij Senne Guns en Berlaen.

+ Andries Boone studeerde Geschiedenis aan de KUL en viool aan het conservatorium. Groeide uit tot multi-instrumentalist. Bezieler van de bands Ballroomquartet en MandolinMan. Speelde bij Yasmine en Lenny & de Wespen, momenteel vast bij Guido Belcanto, Lennaert Maes, Stoomboot, The Fuckuleles en Limbrant.

+ Stefan Bracaval studeerde af als klassiek fluitist in 1990. Hij behaalde de  eerste prijs Brussels Jazz Ralley 1992 en de SABAM Prix Nicola Dor 1994. Maakte de cd Insight Inside voor Klara in 2007. Flirt met wereldmuziek, speelt met muziektheater en werkte als sessiemuzikant voor oa dEUS, Hooverphonic en Raymond.

+ Rudy Bravo is het alter-ego van Bert De Prins, opgegroeid in de schaduw van Fonske. Eerste muzikale stappen met Les Cicatrices, daarna startte het tijdperk van Rudy Bravo. Nu ook zanger bij De Zingende Apen, The Flat Tyres en een nieuwe hardrock-coverband die eraan komt!

Philip Bruffaerts studeerde klassieke gitaar in Brussel en specialiseerde zich als flamencogitarist in Rotterdam en in Sevilla.

 Geeft concerten met diverse bezettingen in binnen- en buitenland. Vaste gitarist van het Leuvense Les Talons Gitans.

+ Leo Caerts Jr. behaalde de 1ste prijs aan het Conservatorium Brussel voor piano. Maakte de tv-tunes voor Wittekerke, Lily & Marleen en Gaston & Leo. Was oa te zien als vaste pianist bij Het Swingpaleis. Live aan de slag bij Johan Verminnen, Kid Safari en The Skyblasters. En natuurlijk: uitbater van de Leuvense muziekhandel Leo Caerts.

+ Kato Callebaut haalde de finale van Idool 2011. Deze jonge Leuvense tekende bij Sony en haar single The Joker werd de Radio 2 Zomerhit 2011. In 2012 ontving ze een gouden plaat voor haar debuutalbum.

+ Los Callejeros (vertaald: de straatmuzikanten) is een Leuvense wereldmuziekband opgericht door Frank Mercado-Avalas, Benji De Wandel en Peter Morris. Intussen tellen ze een tiental muzikanten. Ze brengen een mix van latin, klezmer, cumbia, reggae, ska, gipsy, balkan en alles wat daartussen zit. Feestje!

+ Michaël Cloet is stedenbouwer en sinds kort ook caféhouder in Leuven. Daarnaast is Michaël gitarist bij het Leuvense powerpop-septet The Herfsts, waarmee hij in 2011 het Interfacultair Songfestival won.

+ Reinhart Croon is bij nacht en ontij geboren in de Naamsestraat. Passages bij Het Nieuwsblad en Woestijnvis. Sinds 2002 voltijds striptekenaar en illustrator. Daarnaast voltijds echtgenoot en vader van twee dochters.  Werk en familie vinden elkaar in de cartoonstrip Hunker Bunker. Die verschijnt in Libelle, De Bond en Stripgids. Reinhart won de publieksprijs van de Focus Knack Stripstrijd 2008.

+ Marjan Debaene bracht op haar 17de haar eerste cd uit op het toenmalige label van Festival Dranouter. Deze Ieperse woont sinds haar studies in Leuven en is momenteel bezig aan haar 4de langspeler. Marjan is ook Hoofd Collecties bij Museum M in Leuven.

+ Thomas De Baets is muziekpedagoog, doctor in de kunsten, docent en afdelingscoördinator Muziekpedagogie aan de LUCA School of Arts (campus Lemmensinstituut). Als pianist speelde hij bij de Leuvense band Stella Nova en realiseerde hij verschillende educatieve producties met De Stukadoors.

+ Rémi Decker leerde op tienjarige leeftijd doedelzak spelen. Later kwam daar fluit bij. Won intussen verschillende prijzen, oa met het duo Decker-Decombel. Lid van de Belgian Bagpipe Groove Experience, een unieke fanfare van Belgische doedelzakken. Verder speelt hij oa bij Griff en het Franse Minuit Guibolles.

+ Luk de Graaff is Nederlander en Leuvenaar, vooral bekend als bassist, maar zingt ook erg goed. Speelde bij The Pop Gun, The Wolf Banes, Bj Scott, Neeka, Tom Robinson, The Boxcars, Big Bill en Les Talons Gitans. Momenteel bij de Leuvense bands The Hattricks en Fandango Live en zijn eigen groep Duckstore.

+ Klaas Delrue is de frontman van Yevgueni, waarmee hij in 2002 de Nekka-wedstrijd won. Intussen bracht de band 4 cd’s uit en kreeg Yevgueni de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2011-2012. Momenteel maakt frontman Klaas een uitstap naar het Franse chanson onder de naam Delrue.

+ Didi de Paris is dichter, punker en bokser. Zet als God in Frankrijk en Koning van Kessel-Lo en als 24/7 grensoverschrijdend stadskronikeur Leuven op de kaart.

+ Rony Deprins is accordeonist en de beste thereminspeler van de Benelux. Samen met Andries Boone de drijvende kracht achter Ballroomquartet, waarmee hij enkele keren op Marktrock stond, en waarmee hij oa de productie verzorgde bij In dreams, tribute aan Roy Orbison.

+ Esther & Fatou: Esther Artois en Fatou Jans zijn geboren en getogen in Leuven en vallen op door hun tweestemmige samenzang. In 2011 wonnen ze Students on Stage en ze  werden daarvoor beloond met een plek op de Oude Markt tijdens Marktrock.

+ The Flat Nuts is een Leuvens a-capellakoor olv Michael Van Oost, gespecialiseerd in verrassende interpretaties van pop- en rocksongs.

+ Tuur Florizoone studeerde klassieke piano en slagwerk aan de academie van Leuven tot zijn 17de. Nadien woonde hij in Brazilië waar hij heel wat praktijkervaring opdeed. Nu vooral bekend als accordeonvirtuoos. Werkte samen met kopstukken uit de jazz (Philip Catherine, Garrett List), de popmuziek (Stijn Meuris, Thé Lau), de klassieke muziek (Claron McFadden, het Brussels Philharmonic) en de folk- en wereldmuziekscene (Luka Bloom, Carlos Nuñes). Schreef de populaire filmsoundtracks bij Les Amours des Moules en Aanrijding in Moscou.

+ Ricardo González is een jonge Mexicaanse singer-songwriter die intussen dertien jaar in Leuven woont. Passie voor muziek is wat hem drijft. Trok al buskend door Europa en ook in Leuven speelt hij af en toe met veel plezier in het park of op de straat.

+ Jef Gravez is een ingeweken Leuvenaar, begonnen als gadjo-ritmegitarist bij oa Le Comptoir du Désir. Sinds een jaar of zeven contrabasist bij het Leuvense Los Callejeros.

+ Eva Hautekiet (Kessel-Lo) is toetseniste bij de Gentse band Catatonics. Ze speelde eerder bij Everyman, zong bij Scala en is regelmatig te horen als backing vocal bij verschillende projecten. In 2013 speelde ze mee met Un Premier Amour van Patrick Riguelle, een avond rond het Franse chanson.

+ Jan Hautekiet Brusselaar die in Leuven kwam studeren en er niet meer wegging. In 1983 richtte hij mee Studio Brussel op, en daar maakte hij in de jaren ’90 furore met Hallo Hautekiet. Nu is hij elke voormiddag te horen op Radio 1. Naast presentator is Jan volbloed pianist. Hij was sessiemuzikant bij The Scabs en The Radio’s en hij was lid van De Laatste Showband. Jan tourt met Patrick Riguelle en Rick de Leeuw.

+ Jasper Hautekiet (Kessel-Lo) begon zijn carrière als bassist van Ballroomquartet, tourde met Milow in binnen-en buitenland en speelt nu bij The Rhythm Junks. Sinds kort ook bij Admiral Freebee.

+ Rudi Hegemann woont al 45 jaar in Leuven. Ging naar het conservatorium waar hij notenleer volgde bij Gilbert Huybens, nadien viool en slagwerk. Vroeger op tour met de kleinkunstgroep Klankgat, nu al 23 jaar bij Black Velvet, waar hij oa mandoline en bodhran speelt. Verder is Rudi al jaren in dienst bij de Leuvense muziekhandel Music Center.

Tom Helsen Singer-songwriter uit het Leuvense die voor het eerst van zich liet horen tijdens Humo’s Rock Rally van ’96, waar hij tweede werd. Scoorde hits met songs als Sun in her eyes en Home, een duet met Geike Arnaert dat weken op nummer 1 stond.

+ Veerle Houdart studeerde af voor klarinet aan het Lemmensinstituut. Vaste waarde bij Limbrant, het volksorkest van Hubert Boone. Nam ook op met het Hagelands Wind Orchestra.

+ Iza is de artiestennaam van Annelies Tanghe. Rasechte Leuvense, studeerde piano aan het SLAC. Iza maakt frisse pop en leent haar stem aan allerlei muzikale projecten zoals de VRT Big Band en Aroma di Amore.

+ Dirk Lekenne is eigenaar van Studio Fandango in Boutersem. Gitarist bij de groepen Binger en B-Stoned, en bezieler, zanger en songwriter van Fandango Live. Geboren in Leuven en groot geworden op de Oude Markt.

+ Lokomotiv (LKMTIV) Sinds haar oprichting in 2000 is dit Leuvens percussiecollectief uitgegroeid tot een vaste waarde in de wereld van de mobiele drumgroepen. De formatie maakt van vette grooves, verrassende looks en strakke moves haar handelsmerk. Steeds meer gaat LKMTIV samenwerken met andere groepen (Los Callejeros, Jaune Toujous, DJ Courtasock).

Alain Louie is een geboren en getogen Leuvense singersongwriter en acteur met een voorliefde voor Kreta, oude moto’s, stoverijkes, crappy gitaartjes en mondharmonica. Frontman van oa Canned Guru en Les Talons Gitans.

+ The Love Compartment is een Leuvense band rond Tom Van de Goor.Specialiseert zich met succes in aanstekelijke popsongs.

+ Jos Maes was de bezieler van de Leuvense boekenwinkels De kleine Johannes en Johannes en woonde jaren in het centrum. Tijdens een nachtelijke wandeling door de stad schreef hij het gedicht Mijn moeder = mijn stad. Vader van Lennaert.

+ Lennaert Maes komt uit Wezemaal, maar bleef sinds zijn studies Germaanse talen in Leuven hangen. Lennaert is songschrijver en podiumbeest. Van 2005 tot 2009 op de baan met Lenny & de Wespen. Won jury-en publieksprijs op het festival Cabareteske in Eindhoven en in 2011 de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Momenteel op tournee als acteur-muzikant met de kindervoorstelling RED.

+ Gianni Marzo bespeelt zowat alles wat besnaard is. Studeerde in Leuven en besloot op het podium van de Minnepoort dat muziek zijn weg zou zijn. Speelde bij Mauz en Astroladies. Nu bij het Leuvense Isbells, bij Marble Sounds en Astronaute.

+ Jowan Merckx studeerde af aan het Lemmens voor blokfluit. Voor zijn geesteskind AmorromA componeert hij muziek gestoeld op Europese tradities. Werkt regelmatig samen met het oude muziekensemble Zefiro Torna en reisde met Capilla Flamenca de wereld rond aan de zijde van choreograaf Sidi Larbri Cherkaoui.

+ Paul (Polle Pap) Michiels scoorde met Soulsister een wereldhit in 1988 met The way to your heart. De weg van het hart voor PP zelf leidde hem naar Leuven, waar hij de vrouw van zijn leven vond. PP woonde jaren aan het Ladeuzeplein. Michiels is songwriter, zanger, gitarist en pianist, en op deze cd laat hij horen hoe straf hij is op mondharmonica.

+ Christophe Millet is percussionist bij het Leuvense Los Callejeros en maakte twee cd’s met de band.

+ Mark Minnoye is geboren en getogen te Leuven. Makke was actief als bassist bij tal  van Leuvense groepjes. Uit liefde voor de muziek sloot hij zich aan bij The Love Compartment, een donkere kamer waar prachtige songs worden ontwikkeld.

+ Maarten Moesen is drummer, studeerde jazz en lichte muziek aan het Lemmensinstituut en speelde tijdens die Leuvense jaren bij Ellroy, de band rond Wim Janssens. Maarten was enkele jaren aan de slag bij Buurman, speelt nu vast bij Guido Belcanto en sinds kort ook bij Admiral Freebee.

Mathias Moors is een geboren en getogen Leuvense bassist. Speelde bij Ballroomquartet, Bad Cirkuz, P. Van Sant, Queensize Quagmire en Laun. Nu aan de slag bij Stoomboot, The Fuckuleles, The Antler King en Stash, en al jaren een vaste waarde bij het Leuvense Les Talons Gitans.

+ Arianne Yaya Musschoot is frontzangeres en singer-songwriter van de jonge Leuvense band Yaya and the lazy lovers.

+ Dirk Naessens Leuvenaar en snarentovenaar op mandoline en viool die debuteerde bij de Leuvense folkgroep Black Velvet. Nadien groepslid van Urban Trad waarmee hij 10 jaar optrad in heel Europa (en bijna won op het Eurovisie Songfestival). Verder speelde hij mee in de theaterproductie The Broken Circle Breakdown en momenteel is hij een vaste waarde bij MANdolinMAN.

+ Geert Noppe is toetsenist bij Yevgueni en frontman van Walrus. Zat 6 jaar in Leuven op kot en leerde er Klaas Delrue kennen. Samen richtten ze Yevgueni op en wonnen het Interfacultair Songfestival. Geert speelde ook bij de eerste bezetting van Milow.

+ Stan Nieuwenhuis is een muzikale duizendpoot die 8 jaar op de berg van het Lemmensinstituut vertoefde. Muzikant-componist van Mastercab, Exit_Brass! en verschillende werken voor blaasorkesten. Voor dit project bespeelde Stan al zijn toeters, van bugel tot piccolo.

+ Anne-Sophie Ooghe is de frontvrouw van het jonge Leuvense trio High Hi. Verder  zorgt ze voor extra synth en backing vocals bij de Leuvense new wave-band Hatchling.

Dree Peremans Jr. is geboren en getogen in Leuven en werd er Meester in de muziek  op trombone aan het Lemmensinstituut. Speelde intussen oa bij Buscemi en Laïs en leidt sinds 2010 zijn eigen jazzband Rebirth Collective.

+ Koen Renders is songschrijver-zanger-pianist-gitarist. Koen woont in de binnenstad en is sinds de late jaren ’80 actief bij Leuvense bands als Stormdaisy en later Ivan’s Land. Als  Spencer the Rover bracht hij drie platen uit, waarvan de laatste The Accident (and other love stories) uit 2010 onder de lovende recensies werd bedolven.

+ Peter (Pé) Reynders arriveerde in 1990 in Leuven en is sindsdien ‘blijven plakken’. Speelt al 2 decennia met zijn broers in het powertrio Triptych. Vanaf eind 2002 gitarist bij Wilson, tegenwoordig herdoopt tot The Love Compartment. Tussendoor gitarist bij Cabron van 2005 tot 2008, en bassist bij Nagelbijter en Herman. Sinds eind 2010 bassist bij Spencer The Rover. Verder aan de bak bij het Leuvense fenomeen Rudy Bravo. Soit: spilfiguur van de Leuvense muziekscene.

+ Luc Rombouts is beiaardier van de KU Leuven en de stad Tienen. Hij speelt op de Leuvense beiaarden van de universiteitsbibliotheek en de Sint-Jan-de-Doperkerk. Brengt  dit publieke muziekinstrument, dat in onze streken ontstaan is, graag weer in de belangstelling. In 2010 publiceerde hij bij het Davidsfonds Zingend Brons, het referentiewerk over beiaardgeschiedenis.

+ Gudrun Roos studeerde jazz-zang aan het Lemmensinstituut. In 2005 startte ze samen met enkele Leuvense jazzmuzikanten de swinggroep Le Comptoir du Désir. Nu frontzangeres bij Cafe con Leche, Douce Ambiance en Soldier. Draaide 4 jaar mee als vertolkster van Edith Piaf in het gelijknamige muziektheaterstuk van Compagnie Lowie. Als backingvocaliste werkte ze samen met oa dEUS, Arno en Kiss the anus of a black cat.

+ The Sedan Vault De broers Rutger, Marius en Frederik Meeuwis brachten hun eerste cd uit in 2006. The Sedan Vault brengt een mix van alternatieve rock en electronica.  Binnenkort komt hun derde langspeler Minutes to midnight uit en intussen tourden zij in Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland, speelden zij op Lowlands en stonden zij in 2013 voor de derde keer op Pukkelpop.

+ Noémie Schellens Leuvense sopraan. Studeerde conservatorium klassieke zang in Brussel en Metz. Zingt als soliste zowel het licht-lyrische operarepertoire als oratoria. Noémie tourt met verschillende ensembles in binnen- en buitenland. Zette als stadssopraan van Leuven een tiental verrassende participatieve projecten op poten met zang als leidraad.

+ Stoomboot is de artiestennaam van Niels Boutsen.  Hij brengt zachte liedjes in het  Nederlands. Stoomboot woont en studeert intussen vier jaar in Leuven. Verdiende zijn sporen door in 2011 op 19-jarige leeftijd de Nekka-wedstrijd te winnen. Blikte net zijn debuut-cd in.

Stoy Stoffelen woont sinds zijn 8ste in het Leuvense en volgde klassiek slagwerk aan  het Stedelijk Conservatorium. Kwam via Leuvense bluesgroepjes terecht bij Vlaamse  rockpioniers Freakadel, vervolgens bij Split met Luk Guillaume. Kris Debruyne, Ivan Heylen en Raymond van het Groenwoud volgden. Later nog bij Jan Dewilde, Hugo Mathyssen en de Bomen en Johan Verminnen. Deed tv-werk bij De Notenclub. Momenteel vast aan de slag bij de projecten van Jan Desmet, bij Big Bill en bij Les Talons Gitans.

+ Karen Speltinckx behaalde haar Eerste Prijs viool aan het Lemmensinstituut. Vroeger aan de slag bij de Leuvens-Ierse groep Black Velvet en bij theatergezelschap Braakland/ZheBilding, nu bij de Leuvense coverband Duck! Said The Donkey.

+ Roselien Tobbackx (Heverlee) won het Jonge Wolven Concours en werd uitgekozen  voor LeftO voor De Nieuwe Lichting op StuBru. Speelde in het voorprogramma van Luka Bloom in de Leuvense Stadsschouwburg. Nu ze haar studies Kleinkunst in Antwerpen heeft afgerond, werkt Roselien aan een EP die in 2014 wordt verwacht.

+ Kristof Uittebroek studeerde Germaanse filologie in Leuven. Won Rockvonk 2005 met de band Larsson. Nu songwriter en frontman van Customs, waarmee hij twee succesvolle platen op de markt bracht en momenteel aan een derde cd werkt. Tussendoor stortte hij zich succesvol op het soloproject August Albert.

+ Aram Van Ballaert studeerde klassieke gitaar aan het Lemmens en is er nu docent. Schreef de soundtrack voor de serie Quiz me quick. Momenteel achter de drums bij de Clement Peerens Explosition.

Stijn Vandebril studeerde in Leuven af als ingenieur maar voelde zich altijd meer muzikant. Ging 3 jaar naar het conservatorium. Deze gitarist speelde onder meer in de huisband van Vlaanderen Muziekland, begeleidde tal van Vlaamse artiesten en duikt momenteel op in diverse bluesformaties.

+ Tom Van de Goor is geboren in Leuven en opgegroeid in Herent. 10 jaar tapper in De Kroeg. Zijn vroegere bands waren Les Cicatrices en Wilson. Nu frontman van The Love Compartment.

+ Jelle Van den Bergh is een selfmade bassist die al jaren aan de zijde speelt van Tom Helsen, Anton Walgrave en Nona Mez. Ontwikkelt daarnaast heel wat websites voor Leuvense artiesten.

+  Roeland Vandemoortele woonde maar even in Leuven, maar heeft zijn hart  voorgoed verpand aan de Dijlestad. Zanger-gitarist van het Gentse Too Tangled.

+ David Vandenplas Leuvense singer-songwriter en gitarist die de stiel leerde bij de legendarische band Architecten van de toekomst. Nu frontman van Monk, de meerstemmige popgroep waarmee hij in 2013 een eerste cd op de markt bracht.

+ André Vandeputte, beter bekend als Mr. André, is een geboren en getogen Groot-Leuvenaar sinds 1936. Actief als schrijver, acteur, regisseur, presentator, performer en moderator. Lid van het Koninklijk verbond der Jaartallen en lid van de Academie van het Leuvens dialect. Speelde mee in feuilletons en bracht cabaret op radio en tv. Dirigent van de Joorzangers. Naaste medewerker van Missa Lovaniensis.

+ Peter Van Eyck is een rasechte Leuvenaar en gefascineerd door snaarinstrumenten. Hij leerde zichzelf gitaar,banjo en steel guitar spelen en ging al snel de baan op als muzikant. Als oprichter van het Ukulogisch Museum concentreert hij zich op ukulele-achtigen. Daarnaast speelt hij met veel passie Manouche-gitaar, geïnspireerd door Django Reinhardt.

+ Lieve Van Look studeerde, woont en werkt in Leuven en voorzag streepjes zang of cello bij oa de Leuvense The Flat Nuts, Tom Helsen, Spencer the Rover, Ballroomquartet en Trick von Schmidt, maar ook bij de niet-zo-Leuvense TuesdayAfteR8, Satellite City en Dirk Blanchart.

+ Marieke Van Ransbeeck Na een opleiding aan de muziekschool van Gooik is Marieke naar het Lemmensinstituut getrokken om daar haar doedelzakstudie verder te zetten. Marieke volgt nu 12 jaar les bij Jean-Pierre Van Hees.

+ Wannes Van Ransbeeck Wannes volgt les in de muziekschool van Gooik bij draailier-docente Lief Verbeeck. Samen met zijn zussen Marieke en Tinneke vormt Wannes de folkgroep Back To The Woods.

+ Desmond Van Weddingen, Leuvense drummer. Van zijn 12 tot 18 jaar actief bij Leuvense band The Same. Studeerde nadien jazz en lichte muziek aan het conservatorium van Brussel. Speelde jaren bij Tom Helsen, nu bij The Love Compartment.

+ Anne Verheyen (Bierbeek) kreeg haar eerste muziekopleiding aan het Stedelijk  conservatorium van Leuven. Anne is actief bij de Koninklijke Harmonie Herent, PantaRei en het Belgisch trombonekoor. Ze was actief bij de brassband van Veltem-Kortenberg, KL!NK, USO en Conek Kortenberg.

Katia Verheyen studeerde eerst aan het Conservatorium van Leuven en is sinds 2005 afgestudeerd voor dwarsfluit aan het Lemmensinstituut. Speelde bij de Koninklijke  Harmonie Herent en Transpiradansa. Momenteel bij het Harmonieorkest Sint- Maurus Holsbeek en bij Limbrant.

+ Sam Versweyveld studeerde af aan het Lemmensinstituut als jazztrompettist en is leraar muziek in de Steinerschool van Wijgmaal. Speelt sinds jaar en dag bij Buscemi en is een vaste waarde bij de Leuvense wereldmuziekband Los Callejeros.

+ David Vertongen, wetenschapper en muzikant, inwijkeling te Leuven met Poolse roots, houdt van harmonische chaos en chaotische ritmiek. Vooral bekend als drummer, maar trekt zich uit de slag op zowat alles dat muziek maakt. Speelde met plezier bij Ballroomquartet, Neeka, Anton Walgrave en Stash. Nu bij Los Callejeros.

Ivan Vertongen, voormalig toetsenist bij oa The Love Compartement, Trezmil en Tom Helsen, gefascineerd door psychedelische orgeltjes en weirde synths, werkt momenteel naarstig aan een carrière in een parallel universum.

+ Violet is een strijkorkest uit het Leuvense. Ze spelen volksmuziek uit de hele wereld. Met de opbrengsten van hun concerten steunen ze een strijkorkest dat bestaat uit  townshipkinderen en -jongeren in Bloemfontein, Zuid-Afrika.

+ Jonas Winterland is de artiestennaam van Philip Vermeire. Hij studeerde Germaanse in Leuven en bleef er nog een tiental jaar hangen. In 2012 verscheen zijn debuut-cd Mensen zijn gemaakt van dun papier, die uitstekend werd ontvangen door pers en publiek.

+ Jo Zanders is autodidact percussionist en instrumentenbouwer, werkt vaak als chef d’orchestre van grote percussiegroepen, met het Leuvense Lokomotiv als bekendste  collectief.

Advertisement